8. feb. 2017

Mongolsk nudel wok

En nydelig wok som både barn og voksne liker, rask å lage på travle dager, denne oppskriften holder til 4 porsjoner.

400 gr kjøttdeig
1 grønn paprika
1 løk
3 stilker vårløk
1 pk fullkorns nudler

Sausen:
2 ts sesamolje
1 flaske soyasaus (Kikkoman) 
1 dl brunsukker
2,5 dl kyllingbuljong
4 fedd hvitløk
1/2 ts chili flak

Sett vann til Nudlene på kok.
Bland ingrediensene til sausen, hvitløken presses.
Kutt grønnsakene i passende biter, legg vårløken i egen skål (skal strøs på ved servering)
Stek kjøttdeigen, i en wok eller jerngryte.
Kok nudlene etter anvisning på pakken.
Stek grønnsakene sammen med kjøttdeigen.
Bland kjøttdeig, grønnsaker, nudler og sausen.
La alt bli gjennomvarmt, dryss over vårløk og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar