2. jan. 2016

Tacopai


En familiefavoritt, denne har jeg servert i mange mange år, har prøvd å tilføre nytt i den til tider, men nei barna i familien vil ha den slik den alltid har blitt servert. Den er enkel men veldig god.
Jeg har paiform, men liker å lage denne i en stor kakeform, da mi paiform er litt liten.

Paideig.
4 dl hvetemel
50 gr smør
2 ts bakepulver
2 krm salt
1,5 dl melk

Fyll:
4-500 gr kjøttdeig
1 pose taco krydder
1 løk
1 dl vann
2 hakkede tomater

Krem;
1 boks creme fraiche
2 ss majones
2 krm pepper
1 fedd presset hvitløk

Ost

Sett ovnen på 200 grader

Bland mel, bakepulver og salt. Tilsett det kalde smøret, blnd til deigen blir smuldrete (jeg bruker en food prosessor) Tilsett melken og bland til en smidig deig. Trykk deigen ut i en smurt paiform, trykk den litt oppover kanten.


Skrell og hakk løken, stek løk og kjøttdig sammen, tilsett kryddermiksen og vann, småkok i 10 minutter. Fordel fyllet utover paideiegen, legg på de hakkede tomater.
Bland kremen av creme fraiche (jeg bruker lettere produkter, men det er valgfritt) og tøm over paien, fordel litt.Strø over ost.



Stekes i 25 minutter.

Serveres med en god salat


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar