20. des. 2015

Lun rosenkål og butternut squash salat



Var innom en asiatisk dagligvare butikk og der fant jeg en butternut squash (flaskegresskar), har aldri smakt det før, så nysgjerrigheten tok overhånd og en havnet i handlekurven.
Vel hjemme måtte litt google til for å finne ut hvordan denne herligheten kunne tilberedes.
I USA brukes den ofte ved thanksgiving, og kan både stekes og kokes.

Jeg valgte å lage en lun salat med typiske thanksgiving ingredienser.

til 4 personer

20 rosenkål
1/2 butternut squash
En neve tørket tranebær
En neve pecannøtter
Olivenolje
1/2 ts salt
1/2 ts kanel
2-3 ss marple sirup

Sett stekovnen på 200 grader

Del rosenkål i 2 og ha de i en bolle, tilsett 2 ts olivenolje og salt, bland godt så oljen legger seg rundt rosenkålen.

Ta et rent bakebrett og pensle det med olivenolje, legg rosenkålen med snittsiden ned på brettet.


Del butternut squashen i 2 og rensk av skallet med en skreller, del i jevne kuber. Ha kubene i en skål og tilsett marple sirup og kanel, rør rundt så krydderet fordeler seg jevnt rundt kubene. Legg squashen sammen med rosenkålen på stekebrettet. 

Stek grønnsakene i ovnen i 20 minutter, snu grønnsakene etter 10 minutter.

Ha grønnsakene på fat eller i skål, bland i tranebær og hakket pecannøtter.

Jeg serverte denne retten ved siden av stekt svinefile og ris. Det smakte nydelig, og en ny grønnsak har funnet veien inn i mitt kjøkken,



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar