22. des. 2015

Lasagne

Familiefavoritt nr 1, 
Jeg skal ikke påstå at det er verdens beste lasagne da jeg ikke har deltatt i noen tevling med den, men denne oppskriften er vår families favoritt oppskrift. Vi har prøvd oppskrifter til kjente kokker som Gordon Ramsy, Jamie Oliver o.l, kjente bloggere som Trine matblogg og fru Timian, og de alle er gode, men denne synes vi er best.

Denne oppskriften gir mye mat, 6 personer spiser seg mett når du serverer Focaccia og salat ved siden av.



Kjøttsaus:

1 stor løk
5 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
2 store eller 3 små gulerøtter

Hakk løken, finhakk eller press hvitløken, hakk stangsellerien og rasp guleroten.
Stek dette mørt i en jerngryte

Brun 500 gr kjøttdeig i grønnsakene

Tilsett:
1 boks hermetiske hakkede tomater
2 ss tomatpure
1/2 ts sukker
1 ts salt
2 ts pepper
1 ts tørket oregano
1 ts basilikum       (man kan bruke ferske urter, men øk mengden litt)
1 klype kanel
1 ts chilipulver
5 dl kjøttbuljong (evt kan 2,5 dl kjøttbuljong erstattes med rødvin)
litt fløte
1-2 ss balsamico
1 ss kyllingfond

Kok opp og la småkoke i minst 1 1/2 time


Bechamelsaus

3 ss smør
3 ss hvetemel

Røres sammen i en kasterolle.
Tilsett litt etter litt 5 dl melk
3 ss fløte
30 gr nyrevet parmesan
salt og ppper


Legg lagvis i en form. Start med kjøttsaus og avslutt med bechamelsaus. I mellom lagene bruker jeg Barilla lasagneplater.

Legg en blanding av nyrevet parmesan og jarlsberg på toppen.

Stekes ved 200 grader i 45 minutter.
Bon appetitt :) 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar